menu

Ny FN-aftale om ligestilling i klimapolitik

Vidste du, at ifølge FN er 80 pct. af verdens klimaflygtninge kvinder?

Det fører en bølge af kønsrelaterede problemer med sig. Fx at kvindelige flygtninge drives ud i prostitution, eller at der bliver længere til at hente vand, hvilket bidrager til det ulønnede husarbejde, der hovedsageligt udføres af kvinder.

Derudover er kvinder underrepræsenterede i politik og ledende stillinger og har derfor mindre indflydelse på klimarelaterede beslutninger samt er underrepræsenterede i de faggrupper, der skal udvikle de teknologiske løsninger på klimakrisen.

Problemerne er ikke nye eller ukendte. Vi ved, at klimakrisens konsekvenser ikke rammer alle mennesker lige. Den nye aftaletekst er første gang, der officielt sættes fokus på klimakrisens ligestillingsproblemer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *